Buitenkeuken in top drie van trends in de tuinwereld

dinsdag 22 augustus | Actueel

Waar het in Zuid-Europa heel normaal is om zoveel mogelijk buiten te koken en eten, ontdekten we in ons koude kikkerlandje de geneugten daarvan pas relatief recent. “Door klimaatverandering leven we steeds meer buiten. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de trend van loungemeubelen in de tuin. Naast dat we langer en comfortabeler in de tuin willen zitten, willen we daarnaast ook steeds vaker en uitgebreider buiten eten. Tot slot wint ook buiten koken de laatste jaren steeds meer aan populariteit”, begint Borsboom.

All weather proof

Steel is gespecialiseerd in hoogwaardige fornuizen en keukenapparatuur voor binnen en buiten. “Buiten koken is niet alleen weggelegd voor de enthousiaste hobby-kok; tegenwoordig willen we allemaal buiten koken. Dat hoeft niet altijd op een bbq zijn, maar ook met behulp van speciale fornuizen of kookplaten. Daarom zijn onze modulaire, stalen buitenkeukens all weather proof. Ze zijn niet alleen bestand tegen valregen, maar ook tegen een hoge luchtvochtigheid.” Toch raadt Borsboom aan de buitenkeuken enige bescherming te bieden. “Het staal is ervoor gemaakt om vol in de regen en wind te staan, maar wij geven de voorkeur aan plaatsing onder een overkapping of veranda, alleen al om de simpele reden dat het materiaal zo schoner blijft.”

Trendkleur

Consumenten zijn anno 2023 bereid te investeren in een upgrade van hun buitenruimte, merkt Borsboom. “Wij werken met architecten samen, die onze buitenkeukens introduceren bij hun klanten.” Dankzij de flexibele modules kan de architect een keuken op maat en wens van de consument creëren. “De keuken kan een rechte opstelling krijgen, maar ook een hoekkeuken of een eiland is mogelijk. Indien gewenst compleet met spoelunits en hybride gas bbq-units, die je op zowel gas als houtskool kunt gebruiken.” Dé trendkleur in de buitenkeuken is zwart met staal. “Het zwart, eventueel gecombineerd met staal, past goed bij houten tuinmeubelen en de begroeiing in de tuin. Zo ontstaat een chique totaalplaatje.”


In 1922 opende de jonge smid Angelo Po zijn fabriek in Italië. Zijn fornuizen werden gebruikt om te koken, maar ook voor het verwarmen en drogen van de was. De productie werd al snel een succes, waarna Po begon met het produceren in massa. Later specialiseerde hij zich in professionele keukens voor de horeca. Steel is geboren in 1999, vanuit het ondernemersidee van de gebroeders Po, die zich afscheidden van het familiebedrijf. Het doel? Een huishoudelijk product met professionele prestaties maken. In 2022, honderd jaar na het begin van deze traditie, staat de vierde generatie van de familie aan het roer van Steel. De hoogwaardige apparatuur wordt inmiddels verkocht in vijftig landen over de hele wereld. In het VIPS Outdoor Experience Center in Druten kunnen architecten tuininspiratie opdoen en de Steel buitenkeukens bekijken, samen met hun relaties.